Jäsenkirje 4 / 2023

Jäsenkirje 4/2023, 24.11.2023

Joogaharjoitukset
Syksyn joogaharjoitukset Puistokoululla päättyvät joulukuussa. Harjoituksia tulee olemaan kaikkiaan 12 kertaa ja osallistujia on ollut noin 20 – 25 eli kaikille on ollut hyvin tilaa. Kiitos talkootyötä tekeville ohjaajille ja aktiivisille osallistujille.

Kevään joogaharjoituksiin voi ilmoittautua syksyn viimeisissä joogaharjoituksissa (25.11 ja 2.12) tai sähköpostilla, osoitteeseen jkl.joogayhdistys@gmail.com

Harjoitusten aikataulu on seuraava: 13.1., 20.1., 27.1.,10.2., 17.2., 24.2., 9.3., 23.3, 6.4, 13.4., 20.4., 27.4. ja 4.5.

Harjoituksia ei ole 2.2. (yhdistyksen viikonloppu Saarijärven joogaopistolla), 2.3. (talviloma), 16.3. (Joogaliiton talvipäivät Jyväskylässä) eikä 30.3. (pääsiäinen).Harjoituskertoja tulee olemaan 13 kuten aikaisemminkin. Joogaamme siis Puistokoululla lauantaisin klo 10.30 – 11.55.

Maksa joogaharjoitukset vasta tammikuun puolella, kun saat vahvistuksen, että mahdut mukaan. Maksu on 30 € ja se maksetaan tilille FI15 5290 0220 1206 51. Viitenumero on 39.

Jäsenmaksu
Vuoden 2024 jäsenmaksu on 15 € ja se maksetaan tilille FI15 5290 0220 1206 51 (Keski-Suomen OP) viitenumerolla 26. Hoida jäsenmaksu vasta tammikuussa.

Joogaviikonloppu Saarijärven joogaopistolla
Muistuttelen yhdistyksen viikonlopusta joogaopistolla. Olemme varanneet kurssin yhdessä Länsirannikon Joogakerhon kanssa. Suosittelen, että ilmoittaudut 2.12. mennessä, koska sen jälkeen kurssi avautuu kaikille halukkaille. Tällä hetkellä kurssilla on vielä tilaa.
Ilmoittautuminen ja kurssiin liittyvät tiedustelut onnistuvat ottamalla yhteyttä Länsirannikon Joogakerhon puheenjohtajaan Varpu Turuseen, turunen.varpu@gmail.com tai puh. 044 367 4049. Mikäli haluat tai tarjoat kimppakyytiä, voit olla yhteydessä minuun lähettämällä viestiä yhdistyksen sähköpostiin.
Kurssin opettajat ovat pitkän linjan joogaohjaajia, Jyväskylästä Onerva Mälkönen ja Länsirannikolta Hilla Saarinen. Yhdistyksen joogaviikonloppu on hyvä tilaisuus tutustua joogaopistoon, mikäli et ole vielä käynyt siellä. Useat meistä tuntevatkin paikan ja palaavat sinne säännöllisesti.

Tässä vielä kuvaus kurssista:

Kun etsit Tietä – älä menetä läsnä olevaa hetkeä, 2 vrk
pe 2.2. – su 4.2.2024
Hinta alkaen 220 €
Ohjaajat: Onerva Mälkönen ja Hilla Saarinen, Jooganopettajat SJL®

Jooga pyytää meitä kääntymään sisäänpäin, oman ruumiin puoleen, jotta voisimme työskennellä mielen parissa. Kun teemme harjoitusta tarkkaavaisesti, spontaania hengitystä kuunnellen, alamme vähitellen elää tietoisemmin. Emme enää elä muistoissa tai tulevaisuuden haaveissa. Huomaamme, että ilontäyteinen elämä ei ole onnen etsintää, vaan alamme hyväksyä ja elää asiat sellaisina kuin ne ovat. Joogaharjoitusten lisäksi keskustelemme siitä, mikä meitä estää ja mikä auttaa löytämään selkeyden ja ilon jokapäiväisessä elämässä.

Muistathan, että Joogayhdistys tukee jäsentensä joogaharrastusta maksamalla vähintään kaksi (2) vuotta jäseninä olleiden kurssimaksusta 50 €, jonka yhdistys maksaa suoraan opistolle. Joogaliiton jäsenille tulee vielä 5% alennus.

Joogaliiton Talvipäivät Jyväskylään
Joogaliiton jokavuotiset talvipäivät järjestetään 15.-17.3.2024 Laajavuoren Scandic-hotellissa. Jyväskyläläisenä sinulla on nyt hyvä mahdollisuus osallistua talvipäiville. Päivien teemana on Aivot ja jooga ja siellä voit kuulla mm. Jyväskylän yliopiston tutkijoiden luentoja aiheesta. Ohjelmassa on myös joogaharjoituksia, maukasta ruokaa, yhdessäoloa jne. Vuosittain järjestettävät talvipäivät ovat myös tilaisuus tutustua Joogaliittoon ja sen toimintaan. Kun seuraavassa Joogalehdessä julkaistaan päivien ohjelma, lähetän siitä teille tarkempaa tietoa.

Suomen joogaliitto ja joogaopisto
Kannustan teitä liittymään Suomen joogaliittoon, https://www.joogaliitto.fi Liitto tekee arvokasta työtä edistäessään joogan harjoittamista Suomessa. Yhdistyksemme kuuluu Suomen joogaliittoon ja opettajamme ovat siellä koulutettuja SJL-opettajia sekä koulutuksessa olevia opiskelijoita. Liiton koti on Saarijärven joogaopistolla ja siellä on tarjolla erilaisia kursseja ympäri vuoden. Jäsenet saavat 5 % alennuksen näistä kursseista. Jäsenetuihin kuuluu myös neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Suomen joogalehti, jossa on alan asiantuntijoiden artikkeleita sekä tietoa ajankohtaisista asioista.

Hyvää loppuvuotta ja joulun aikaa,

terveisin Marjaana Lehto, pj.